Determinarea cu exactitate a sursei durerii

Când aveți o durere de cap sunteți tentat să credeți că durerea provine din zona frunții sau că are legătură cu creierul. Cu toate acestea, în mod surprinzător, sursa durerii ar putea fi reprezentată de mușchii din zona gâtului și a capului. Totuși, cum poate un mușchi din zona gâtului să provoace o durere de cap?

Totul se datorează unui tip de durere numită durere radiantă. Durerea radiantă este resimțită atunci când creierul confundă zona din care provin semnalele de durere și consideră că ele vin din altă parte a corpului.

Pentru că toate părțile corpului se află în legătură, creierul are dificultăți în a stabili cu exactitate care este sursa durerii. Așadar, atunci când vă dor mușchii din zona gâtului și a capului, resimțiți durerea ca o durere de cap. Având în vedere că în zona gâtului și a capului există peste 20 de mușchi, probabilitatea de apariție a durerilor de cap este una foarte mare!

Sursa durerii de cap comune

Cea mai frecventă durere de cap este resimțită ca o bandă dureroasă înfășurată în jurul frunții. Cu toate acestea, se știe că această durere este probabil provocată de un mușchi din zona gâtului sau din altă zonă a capului.

Așadar, ce se întâmplă cu acești mușchi ai capului și gâtului care provoacă durerea de cap?

Este posibil ca mușchii gâtului să devină tensionați și încordați. Când se întâmplă acest lucru, se dezvoltă noduri/contracturi musculare dureroase. Aceste noduri musculare tensionate transmit semnale de durere către creier. Semnalele de durere de la aceste noduri musculare provoacă o durere resimțită ca o presiune sub forma unei benzi în jurul capului.

Cum puteți gestiona durerea de cap

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a calma mușchii dureroși din zona gâtului și a capului.

  • Reducerea stresului: Dacă sunteți ocupat sau vă simțiți obosit, tehnicile de relaxare cum ar fi meditația sau exercițiile simple de respirație pot contribui la reducerea stresului și a tensiunii musculare. Acestea contribuie de asemenea la menținerea unui bun echilibru între activitatea profesională și viața personală. Timpul petrecut cu prietenii sau câteva minute de somn pot readuce la normal nivelul de stres.
  • Masajul: Data viitoare când aveți o durere de cap sâcâitoare, soluția poate fi la îndemână. Încercați un masaj ușor pentru a calma și a relaxa mușchii din zona capului și gâtului. Masajul duce de asemenea la creșterea nivelului de endorfine - calmantele naturale ale organismului care contribuie la intensificarea stării de bine.
  • Medicamente pentru calmarea durerii: Dacă vă faceți griji că durerea de cap vă poate încetini activitățile, antiinflamatoarele pot asigura o calmare eficientă a durerii, precum Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi.*ce ameliorează rapid durerea, având o absorbție rapidă în fluxul sanguin datorită formatului de capsulă moale.