Faceți un plan de acțiune zilnic

O listă cu lucruri „de făcut“ vă poate ajuta să vă puneți ordine în gânduri și să stabiliți prioritățile pentru ziua respectivă. Începeți prin a stabili perioada în care sunteți mai productiv - dimineața sau seara? Planificați ziua în așa fel încât cele mai solicitante sarcini să fie desfășurate în perioada în care dați randament maxim.

Calmarea durerii de cap - stabiliți limitele

Atunci când munca începe să vă afecteze viața personală, nivelul de stres crește și durerile de cap devin mai frecvente. Pentru a menține un echilibru sănătos între muncă și viața personală, trebuie să stabiliți niște limite stricte. Este mai ușor de spus decât de făcut? Începeți pas cu pas – țineți calculatorul închis acasă, faceți-vă timp pentru pasiunea favorită sau organizați întâlniri cu prietenii și familia.

Comunicați

S-au efectuat multe studii pe baza cărora s-a stabilit că o discuție cu familia și prietenii poate duce la sporirea stării de bine. Dacă ați avut o zi grea și vă simțiți copleșit, încercați să vedeți lucrurile dintr-o altă perspectivă sunând un prieten bun și vorbind despre asta. Este de asemenea important să aveți susținere la locul de muncă, așadar beți o cafea și amuzați-vă împreună cu cineva care s-ar putea simți la fel.

Faceți mișcare

Dacă stați în fața calculatorului toată ziua, probabil nu faceți destulă mișcare - un factor deseori asociat cu durerile de cap. În urma unui studiu Workplace Health Management efectuat în 2008, s-a stabilit că persoanele care fac mișcare înainte de a merge la lucru sunt mai fericite, mai productive și mai puțin stresate. Chiar și o plimbare scurtă poate fi eficientă pentru a vă îmbunătăți condiția fizică și pentru a ține la distanță cefaleele de tip tensional.

Nu săriți peste mese

Știm cu toții că alimentația este cheia sănătății, dar atunci când sunteți ocupat poate fi dificil să vă faceți timp pentru a mânca. Realitatea este că prin eliminarea unei mese se reduce nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate declanșa sau intensifica uneori durerile de cap. Începeți cu dreptul fiecare zi savurând un mic dejun sănătos - ceea ce va duce la reducerea stresului și la îmbunătățirea performanțelor profesionale.

Rețineți de asemenea că persoanele stresate sunt mai predispuse să opteze pentru alimente bogate în calorii, care pot genera inflamații în organism. Încercați să creșteți aportul de alimente care pot combate durerea, cum ar fi somonul, portocalele și ghimbirul.

Dormiți pentru a scăpa de stres și durerile de cap vor dispărea

Senzația de oboseală este un factor declanșator frecvent al cefaleelor de tip tensional. Mai mult somn - chiar și pe perioade scurte - poate reduce riscul de a suferi de dureri de cap și poate scădea sensibilitatea. Acest lucru se datorează faptului că în timpul somnului se relaxează mușchii de la nivelul capului și gâtului, care cauzează durerile de cap.

Nu reușiți să adormiți? Încercați să schimbați rutina zilnică. Poate fi util să vă culcați la aceeași oră în fiecare noapte și să evitați cofeina. Puteți încerca de asemenea să schimbați perna sau poziția de somn, ceea ce poate contribui la reducerea tensiunii din zona gâtului și umerilor.

Atenție la postură

înălțarea scaunului puteți reduce riscul de dureri de cap prin relaxarea mușchilor. Un scaun ergonomic ajută coloana să rămână în poziția curbată naturală, ceea ce duce la reducerea tensiunii musculare din zona umerilor și a gâtului.

Puteți reduce întinderile musculare și prin ajustarea monitorului calculatorului pentru a fi la nivelul ochilor sau puțin mai jos. Lumina puternică poate declanșa de asemenea durerea de cap, așadar încercați să folosiți un ecran anti-orbire pentru monitorul calculatorului și faceți pauze regulate pentru a vă odihni ochii.

Dormiți o oră după-amiaza

Este un truc de care nu se poate bucura toată lumea, dar ar fi excelent dacă atunci când aveți ocazia vă odihniți o oră după-amiaza. Chiar dacă nu puteți dormi, este bine să stați întins, complet relaxat, dacă se poate într-o încăpere bine aerisită și întunecată.

Nu aglomerați stomacul

Cel mai bine ar fi să mâncați puțin și des. Durerea de cap poate fi o consecință a variațiilor nivelului de glicemie din sânge.

Puneți o compresă rece pe frunte sau ochi

Acest truc poate face ca durerea să dispară rapid. Tot ce trebuie să faceți este să stați cu ochii sau fruntea acoperite 15-30 de minute.

Faceți un duș fierbinte

Dacă nu funcționează trucul cu o compresă rece pe frunte sau ochi, este posibil ca durerea de cap să dispară în urma unui duș fierbinte. Este cea mai bună idee pentru cazurile în care vă treziți deja cu durere de cap. Puteți completa dușul cu un mic dejun sănătos și o cafea. Nu uitați însă că aceasta este analgezic. Nu este bine să exagerați, iar dacă beți deja multă cafea, este bine să beți și un pahar cu apă pentru a diminua efectul cafeinei asupra organismului.

Hidratați organismul

Apa înseamnă sănătate. Durerea de cap se poate ameliora simțitor dacă bei un pahar mare cu apă. Explicația este foarte simplă, de multe ori durerea de cap este o consecință a faptului că nu ne hidratăm suficient.

Scăpați de stres

Stresul poate da dureri de cap, iar unele dintre acestea pot fi chiar puternice. Dar stresul poate fi gestionat (relaxare, meditație, sport, alimentație sănătoasă, somn suficient). Puteți apela și la o metodă foarte simplă: respirați conștient, antrenând musculatura abdominală și diafragma. Acest exercițiu de respirație dă imediat rezultate.

Guma de mestecat sau bomboanele gumate pot fi o problemă

Oricât ar părea de ciudat, guma de mestecat poate da dureri semnificative de cap, pentru că atunci când consumăm acest produs apare o presiune în maxilar, ca urmare a masticației.

Putem preveni durerile de cap? Cu siguranță durerile de cap pot fi prevenite sau ameliorate. Ar fi bine să identificați cauza durerii de cap: factorii de mediu, stresul, dieta dezechilibrată, lipsa hidratării, lipsa orelor de somn. Pe de altă parte, ar fi bine să preveniți sau să ameliorați durerea de cap printr-una din măsurile deja prezentate. De asemenea, dacă durerea de cap persistă, sau dacă devine tot mai puternică, apelați de urgență la un consult medical, pentru a identifica motivul și pentru a începe tratamentul adecvat.

Referințe: