Cât de mult ar trebui să dorm?

Deși fiecare persoană are nevoie de o perioadă de somn diferită pentru a funcționa adecvat, majoritatea adulților au nevoie de 7–9 ore de somn pe noapte.

Prea puțin somn

Deprivarea de somn afectează capacitatea de funcționare a creierului nostru și poate provoca tot felul de probleme, cum ar fi o dispoziție proastă.

Așadar, deprivarea de somn ne provoacă dureri de cap? Da - cercetările au demonstrat că persoanele care dorm în medie doar șase ore tind să sufere de dureri de cap severe semnificativ mai frecvent decât persoanele care dorm mai mult1.

Prea mult somn

Dacă se știe că deprivarea de somn declanșează dureri de cap, probabil surprinzător, prea mult somn poate avea același efect. În loc să vă petreceți întregul weekend adormit în pat, de ce nu încercați să vă relaxați corpul prin yoga sau meditație.

Relaxarea înainte de culcare

Reduceți timpul petrecut în fața televizorului: Creșterea utilizării dispozitivelor electronice portabile, de la cărți electronice la smartphone-uri și timpul petrecut în fața ecranului înainte de culcare fac adormirea din ce în ce mai dificilă. Ca și reducerea orelor de somn, lumina emisă de aceste dispozitive vă poate afecta ritmul circadian (modelul dumneavoastră de somn și stare de veghe).

Relaxați-vă înainte de culcare: De exemplu, faceți o baie caldă sau încercați exerciții de relaxare, cum ar fi meditația, respirația conștientă sau relaxarea conștientă (relaxându-vă fiecare parte a corpului, începând cu degetele de la picioare)

Organizați-vă gândurile: Încercați să rezervați 30 de minute ca „timp pentru îngrijorare” înainte de a merge la culcare - după aceea, când vreți să adormiți, vă puteți reaminti că ați terminat deja cu îngrijorarea!

Beți puțin lapte cald: Evident, o băutură pe bază de cofeină vă poate ține treaz peste noapte, dar o cană de lapte cald conține un aminoacid care stimulează somnul.

Ce ar fi să încercați aceste sugestii diseară și în următoarea săptămână? Destul de curând, veți începe să observați o diferență în calitatea somnului dumneavoastră.

Dacă durerea de cap este factorul care vă perturbă somnul, pot fi necesare medicamente pentru calmarea durerii. Ibuprofen este un astfel de medicament antiinflamator. Acesta acționează prin reducerea durerii, febrei și inflamației. Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi* eliberează ibuprofen, având o absorbție rapidă, pentru ameliorarea durerii.

Referințe:

  • 1

    Kelman și Rains, 2005.