Somnul

O altă problemă care le poate provoca copiilor mai mari de 7 ani dureri de cap poate fi deficitul de somn. Nu este ceva neobișnuit ca aceștia să stea seara până târziu la televizor sau la discuții cu prietenii, dar la această vârstă este foarte important să se odihnească suficient. Când dormim, corpul nostru poate să se odihnească, în timp ce creierul selectează informațiile importante acumulate în timpul zilei. Când copiii nu dorm suficient, pot suferi de dureri de cap, de aceea este important să beneficieze de minimul recomandat de opt până la zece ore de somn bun.

Alimente și băuturi

Alimentele și băuturile pot fi o altă cauză a durerilor de cap în cazul copiilor. Pentru a afla ce alimente îi provoacă dureri de cap copilului dumneavoastră, poate fi util să-i cereți să păstreze un jurnal al alimentelor și băuturilor, în care să noteze ce a consumat înainte de debutul unei dureri de cap. După câteva săptămâni, ar trebui să începeți să observați dacă aceleași alimente se repetă și pe care le puteți elimina din dietă.

Săritul meselor este un alt motiv pentru apariția durerilor de cap, deoarece acest lucru presupune scăderea nivelului glicemiei.

Aportul insuficient de lichide și deshidratarea reprezintă o cauză posibilă a durerii de cap, așadar este important să bem suficientă apă pe parcursul zilei.

Acestea sunt metode de combatere a durerilor de cap la copii prin câteva mici schimbări în modul de viață, dar dacă apare o durere de cap, iar copilul are nevoie de un medicament pentru ameliorarea durerii, aveți opțiunea să încercați un antiinflamator precum ibuprofen, sub o formă adaptată vârstei, respectiv Nurofen Junior 7ani+ cu aromă de portocale, 100 mg capsule moi masticabile*. Dacă simptomele persistă, este indicat să cereți sfatul medicului.