Acadele înghețate fără zahăr

Oferirea de acadele înghețate fără zahăr este o metodă de a ajuta la hidratarea și calmarea copiilor, în special în cazul în care aceștia suferă de durere la înghițire. Dacă aveți timp, încercați să faceți aceste acadele în casă. Acadelele înghețate nutritive sunt ușor de făcut, prin mixarea fructelor cu apă sau lapte de cocos cu un blender, apoi turnarea în forme pentru gheață și congelare.

Miere

Mierea este o opțiune bună, cu gust dulce, care calmează și unge gâtul. Puteți adăuga mierea în băuturile cu lămâie sau o puteți consuma ca atare.

Totuși, este important să nu le dați miere copiilor cu vârsta sub 12 luni (decât dacă mierea a fost tratată termic pentru a distruge bacteriile care pot exista în ea).

Supă de casă

Nu există niciun remediu preparat în casă mai bun decât o farfurie de supă, iar aceasta este un mod perfect de a hrăni copilul cu ceva nutritiv și de a-i calma gâtul în același timp.

Supele sunt o opțiune perfectă, pentru că sunt ușor de înghițit și le puteți face să fie hrănitoare, adăugând legume, tăieței fini și opțional carne fragedă.

Apă sărată

Dacă copilul este destul de mare pentru acest lucru, gargara cu apa sărată călduță poate reduce disconfortul. Rețeta de bază poate fi preparată prin amestecarea 1 lingurițe de sare în 1 ceașcă de apă călduță.

Acestea sunt doar patru opțiuni pentru calmarea durerilor de gât în mod natural și fără să ieșiți din bucătărie, dar puteți apela și trusa de medicamente pentru confortul copilului dumneavoastră.

Un antiinflamator precum Nurofen pentru copii suspensie orală 3luni+* poate ajuta la calmarea durerii de gât, precum și a celorlalte simptome de răceală și gripă care de obicei se asociază cu durerea de gât, cum ar fi durerile de cap, febra și durerile musculare.