Lectură

Copilul poate avea niște cărți preferate pe care îi place să le citească singur sau îi puteți citi dumneavoastră. Faptul că îi citiți în timpul zilei i se poate părea un răsfăț și poate fi o experiență de dragoste și conectare. Pentru ceva nou, îi puteți citi povești adecvate vârstei sale.

Filme

Vă puteți instala copilul confortabil pe canapea pentru a urmări un film. În acest fel, va fi aproape de dumneavoastră și îl puteți urmări. Puteți să urmăriți filmul împreună – o relaxare neașteptată pentru dumneavoastră – sau puteți bifa câteva sarcini din lista cu lucruri de rezolvat. Filmele îl ajută pe copil și să se odihnească în timpul zilei.

Puzzle-uri

Cărțile de activități pot fi adevărate cufere de comori – copiii agitați pot trece de la găsește-cuvântul la observă-diferențele, alegând orice activitate pentru care au energie. Puzzle-urile, dacă sunt agreate, sunt o opțiune potrivită, liniștită și oferă o senzație de implicare și împlinire. Dacă nu mai aveți rezerve, puteți găsi numeroase puzzle-uri online.

Colorat

Coloratul este o activitate plăcută pentru copilul care suferă de răceală sau gripă. Coloratul presupune exersarea abilităților motorii fine și distingerea culorilor (dacă tot lipsește de la școală, să învețe totuși ceva), cu unele activități mai provocatoare decât altele, de exemplu activitățile de colorat în funcție de literă sau număr. Această activitate este mai amuzantă pentru copiii mai mici.

Lucru manual

În funcție de cum se simte copilul dumneavoastră, puțin lucru manual poate aduce creativitate într-o zi monotonă, fără să fie prea obositor.

Pe lângă aceste distracții bine venite un antiinflamator precum  Nurofen Junior cu aroma de portocale 40 mg/ml suspensie orală, 6-12 ani* poate oferi o ameliorare rapidă și eficientă a simptomelor de răceală și gripă, și reduce febra, acționând în 15 min până la 8 ore.

Să sufere de răceală poate fi neplăcut pentru copii. Este important ca ei să se odihnească, dar, dacă se simt în stare, activitățile plăcute care să le ocupe orele lungi petrecute acasă îi pot ajuta să uite de starea de rău și să alunge plictiseala. Desigur, nu vrem ca lucrurile să fie prea distractive, pentru că imediat ce se vor simți bine, se vor întoarce la școală!