Când încep să apară primii dinți ai bebelușului?

Trebuie să rețineți faptul că fiecare bebeluș se dezvoltă în mod diferit. Așadar, deși la cei mai mulți copii dinții apar la vârsta de șase până la zece luni, la alți copii primii dinți apar abia la vârsta de un an. În general, copiii vor avea toți dinții până la vârsta de doi ani și jumătate, deși există și excepții de la regulă.

 

Care sunt simptomele apariției dinților?

Înainte de apariția primului dinte, copilul va prezenta aceste semne timpurii de dentiție:

  • Obraji roșii
  • Gingii sensibile și roșii
  • Salivație
  • Dorința de a mesteca orice
  • Plâns
  • Refuzul de a mânca
  • Se trezește noaptea neliniștit

Uneori puteți vedea cum apare dintele copilului sau observați o umflătură pe linia gingiei. Consultați medicul dacă vă faceți griji din cauza stării de rău a copilului.

Lucruri simple pentru calmarea durerii cauzate de dentiție

Când încercați să calmați durerile provocate de apariția dinților, alintările și îmbrățișările suplimentare au un efect semnificativ. Veți constata de asemenea că le place să mestece ceva, așadar oferiți-le un obiect ferm pe care să-l muște cum ar fi un inel de dentiție - sau și mai bine un inel răcit și sterilizat din frigider.

Un alt lucru despre care veți constata că funcționează este masarea ușoară a gingiilor bebelușului cu degetul curat. Puteți avea în vedere de asemenea utilizarea unui gel pentru dentiție sau administrarea unui medicament antiinflamator pe bază de ibuprofen, precum Nurofen pentru copii suspensie orală 3 luni+* ce calmează durerea și reduce febra, administrat o dată la 8 ore.

3 sfaturi pentru o familie mai fericită atunci când copilul este la prima dentiție

  • Împărțiți cu partenerul sarcinile când vine vorba de calmarea durerii pe timp de noapte
  • Dacă somnul din timpul nopții este întrerupt, încurajați un pui de somn în timpul zilei pentru întreaga familie
  • Asigurați-vă că aveți la îndemână inelele de dentiție când ieșiți din casă

Niciodată nu este prea devreme să aveți grijă de dinții copilului

Se pot forma depuneri de tartru chiar de la apariția primilor dinți. De aceea îngrijirea acestora de la început ajută la formarea de dinți noi puternici și sănătoși. Este important să începeți perierea dinților copilului imediat ce aceștia apar. Începeți fără pastă de dinți. Când copilul are 18 luni, puteți folosi o cantitate mică, de dimensiunea unui bob de mazăre, de pastă de dinți slabă, fără fluor. De asemenea, evitați băuturile dulci sau laptele după spălarea pe dinți pentru a vă proteja copilul de apariția cariilor.