Informații cheie despre Nurofen și alăptare

  • Cele mai multe produse din gama Nurofen conțin ibuprofen, care se poate administra în timpul alăptării.
  • La dozele recomandate, o concentrație mică din cantitatea de ibuprofen din Nurofen se transmite de la mamă la copil prin laptele matern.
  • Evitați combinațiile de medicamente cu efect de calmare al durerilor, întrucât acestea pot conține ingrediente active suplimentare care pot fi dăunătoare pentru sugari.

Administrarea de ibuprofen în timpul alăptării

Este normal să vă doriți tot ce este mai bun pentru cel mai nou membru al familiei. Alăptarea îi asigură bebelușului un bun început în viață, însă presupune de asemenea faptul că trebuie să aveți grijă în ceea ce privește medicamentele. Acest lucru este cauzat de faptul că unele medicamente pe care le utilizați pot trece în laptele matern și pot fi așadar transmise copilului dumneavoastră. Consultați medicul sau farmacistul în cazul în care aveți îndoieli cu privire la administrarea unui medicament în timpul alăptării.

Care este cantitatea de ibuprofen care trece în laptele matern?

Ibuprofenul din Nurofen se transferă de la mamă la copil în timpul alăptării, în cantități mici. Acest lucru înseamnă că un sugar este expus la o cantitate foarte mică de ibuprofen pe zi, în cazul în care mama ia Nurofen în doza recomandată. 

Sunt toate medicamentele sigure în timpul alăptării?

Există multe medicamente care nu trebuie administrate în timpul alăptării. Consultați farmacistul sau medicul în cazul în care aveți întrebări cu privire la medicamentele adecvate pentru dumneavoastră sau pentru bebeluș.

Sfaturi despre Nurofen pentru mamele care alăptează

  • Respectați întotdeauna dozele și modul de administrare menționate pe ambalaj și nu administrați niciodată o doză mai mare decât cea recomandată.
  • Nu administrați niciodată Nurofen direct unui nou-născut. Nurofen pentru copii poate fi administrat copiilor începând cu vârsta de 3 luni.
  • Utilizarea de ibuprofen în exces poate fi dăunătoare. Consultați un cadru medical în cazul în care alăptați și aveți nevoie de calmant al durerii în mod regulat.