Breadcrumbs

TUSEA LA COPII

Tusea și durerile în gât ale copilului

Tusea și durerile în gât sunt două dintre cele mai frecvente boli ale copilăriei. La un moment dat, copilul dumneavoastră ar putea suferi de una dintre aceste afecțiuni sau de ambele.

Aflați mai multe despre tuse și dureri în gât, care sunt cauzele acestora și sfaturi pentru calmarea acestor simptome la copii.

CE ESTE TUSEA?

Tusea este un reflex sănătos și important care contribuie la protejarea căilor respiratorii de la nivelul gâtului și pieptului. Copilul tușește atunci când nervii din faringe (partea superioară a gâtului), din laringe (gât), din trahee (principalul tub respirator) sau din bronhiile mari (tuburi respiratorii din plămâni) sunt iritați.

Tusea este cauzată în general de o infecție bacteriană sau virală precum răceala sau gripa. Însă poate indica o boală mai gravă, cum ar fi angina difterică, bronșita, tusea convulsivă și pneumonia, așadar este important să mergeți cu copilul la medic dacă sunteți îngrijorat. Alte motive pentru tuse includ astmul, alergiile, refluxul gastro-esofagian sau fibroza chistică.

CE ESTE DUREREA ÎN GÂT?

Durerea în gât (faringita) se remarcă prin inflamarea sau înroșirea țesuturilor principalelor părți ale gâtului. În general, afectate sunt partea din spate a gâtului, amigdalele sau laringele (partea gâtului unde sunt localizate corzile vocale).

Durerea în gât poate fi cauzată de amigdalită sau de alte afecțiuni virale, cum ar fi varicela, pojarul și oreionul.

7 2 6 Throat Diagram

CALMAREA TUSEI ȘI A DURERILOR ÎN GÂT

  • Mențineți hidratarea copilului dumneavoastră
  • Umidificați camera pentru a facilita respirația
  • Nurofen pentru copii poate contribui la calmarea durerilor cauzate de răceală, gripă și durere în gât
  • Nu administrați medicamente pentru tuse copiilor sub vârsta de 3 luni
  • Pentru copii de peste 6 ani, pot fi utile medicamentele pentru tuse eliberate fără prescripție medicală.

Pentru mai multe informații consultați medicul de familie.