Breadcrumbs

DURERILE DE CAP ALE COPIILOR

Cum să tratați durerea de cap a copilului

Durerile de cap sunt deseori considerate ca fiind o afecțiune a adulților. De fapt, sunt mai frecvente la copii decât ați putea crede. Conform studiilor, până la 8 la sută din copiii preșcolari și până la 80 la sută dintre adolescenți au dureri de cap cel puțin o dată pe lună.

Veste bună este că durerile de cap, inclusiv migrenele, sunt în general de durată mai scurtă la copii decât la adulți. Merită să aflați câteva dintre semnele pe care trebuie să le observați pentru a recunoaște simptomele de durere de cap la copilul dumneavoastră pentru a-l putea ajuta să se simtă mai bine.

CARE SUNT CAUZELE DURERILOR DE CAP LA COPII?

Există multe tipuri de dureri de cap și multe cauze ale acestora.

Mulți copii au dureri de cap atunci când au o boală de orice tip care provoacă febră. Alte cauze includ inflamarea sinusurilor, durerile de dinți sau problemele de vedere.

De obicei, durerile de cap nu sunt un semn pentru o boală mai gravă. Însă trebuie să consultați medicul dacă vă faceți griji pentru durerea de cap a copilului sau dacă aceasta este însoțită de alte simptome despre care nu sunteți sigur.

SFATURI PENTRU A AJUTA COPIII SĂ TREACĂ PESTE DURERILE DE CAP

Iată câțiva pași simpli pentru a vă ajuta copilul să depășească o criză de durere de cap sau de migrenă:

  • Întindeți-l într-o cameră fără zgomot și lumină
  • Puneți-i un prosop umed pe ochi sau pe frunte
  • Spuneți-i să respire adânc
  • Încurajați-l să adoarmă - somnul va contribui la o recuperare mai rapidă
  • Încurajați-l să mănânce sau să bea lichide (însă nu băuturi care conțin cafeină)

Administrându-i copilului Nurofen pentru copii puteți reduce disconfortul acestuia și puteți calma simptomele durerii de cap.