ESTE SIGUR SĂ IAU NUROFEN ÎN PERIOADA SARCINII?

Evitați să luați Nurofen în primele 6 luni de sarcină cu excepția cazului în care acest tratament este recomandat de medic. Nu luați deloc Nurofen în ultimele 3 luni de sarcină.

În perioada sarcinii trebuie să acordați o atenție specială administrării de medicamente. Anumite medicamente care pot fi administrate adulților și copiilor nu trebuie administrate femeilor însărcinate. În cazul în care ați aflat recent că sunteți însărcinată, discutați cu medicul despre toate tratamentele medicamentoase pe care le urmați.

Medicul vă poate sfătui de asemenea cu privire la diferite medicamente, pentru gestionarea eficientă a durerii în timpul sarcinii și pentru a asigura copilului un bun start în viață.

ASPECTE CHEIE DESPRE NUROFEN ȘI SARCINĂ:

  • Evitați să luați Nurofen în primele 6 luni de sarcină cu excepția cazului în care acest tratament este recomandat de medic.

  • Nu luați deloc Nurofen în ultimele 3 luni de sarcină.

  • Există alte medicamente cu efect de calmare a durerii care pot fi administrate în timpul sarcinii. Consultați medicul sau farmacistul pentru a afla care este potrivit pentru dumneavoastră.

  • Anumite produse Nurofen conțin sodiu. Dacă urmați o dietă săracă în sodiu, consultați medicul înainte de a lua Nurofen.