Breadcrumbs

DURERI DIVERSE

CAUZE FRECVENTE ALE DURERILOR

Indiferent dacă aveți 18 sau 80 de ani, aproape toți am experimentat durerea. Pentru unele tipuri de durere, cauzele sunt destul de clare, cum ar fi durerea de spate și durerea menstruală. Cu toate acestea, ne confruntăm uneori cu dureri pentru care nu pare să existe o sursă evidentă. Dacă aflați mai multe despre cauzele durerilor frecvente, le puteți depăși cu mai multă ușurință.

CARE ESTE CAUZA DURERII?

Durerea este modul natural al organismului de a vă avertiza că ceva nu este în regulă. Există multe motive pentru durere.

ÎNTINDERI ȘI LUXAȚII

Simțim deseori dureri musculare după practicarea unui sport solicitant sau după îndeplinirea sarcinilor care necesită efort fizic la locul de muncă sau acasă.

Aceste întinderi și luxații se produc atunci când mușchii, articulațiile și ligamentele au fost solicitate prea mult, fără o încălzire adecvată. Afecțiunile la nivelul acestor țesuturi moi sunt deseori însoțite de inflamație.

Întinderile și luxațiile musculare pot fi urmate de tensiune, stres sau de o postură inadecvată a corpului. Pot fi cauzate, de asemenea de mișcări prelungite și repetitive cum ar fi cele specifice activităților de birou.

INFECȚIE

Este dificil să facem față simptomelor neplăcute de gripă și răceală, cum ar fi frisoanele, febra și durerea în gât. Însă durerea resimțită de organism poate fi de asemenea cauzată de o infecție. Aceste dureri sunt descrise deseori ca fiind dureri surde și continue în tot corpul.

Durerile musculare pot fi generate de faptul că sistemul imunitar eliberează substanțe chimice în corp pentru a vă proteja și a combate infecția. Aceste substanțe chimice se pot atașa de terminațiile nervoase, care la rândul lor transmit către creier semnale de durere.

PROBLEME COMPLEXE

Durerile corporale pot fi generate de probleme complexe pe termen lung. Spre exemplu, în cazul nevralgiilor (sau durerilor neuropatice), sistemele de semnalizare din măduva spinării și creier se pot deteriora. Organismul interpretează semnalele neregulate ca fiind dureri și alte senzații, cum ar fi furnicături și amorțeli.

Persoanele suferind de boala numită fibromialgie pot experimenta dureri corporale pe termen lung, oboseală și probleme cu somnul.

CUM SE POT CALMA DURERILE?

Durerea funcționează în mod normal ca un semnal de avertizare timpuriu, așadar este bine să acționați asupra sursei durerii în măsura posibilităților. Acest lucru ar putea implica reorganizarea biroului pentru a vă îmbunătăți poziția sau pentru a reduce presiunea asupra mâinilor și articulațiilor.

Dacă suferiți deja de o întindere sau luxație musculară:

  • Nu solicitați acea parte a corpului.
  • Luați măsuri pentru a reduce umflarea și inflamația în primele câteva zile - respectați principiul: odihnă, aplicare de gheață, compresie, ridicarea membrului afectat sau luați un antiinflamator, cum ar fi Nurofen.
  • După primele câteva zile, terapia cu căldură poate fi utilă
  • Încercați să faceți exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau înotul
  • Încercați un masaj pentru a calma durerile musculare

CÂND TREBUIE SĂ VĂ ÎNGRIJORAȚI DIN CAUZA DURERILOR

În cele mai multe cazuri, exercițiile ușoare și o dietă sănătoasă pot contribui foarte mult la recuperarea pe cale naturală. Antiinflamatoarele, cum ar fi Nurofen, pot contribui la calmarea temporară a durerii, în așa fel încât să vă puteți continua activitatea.

La anumite persoane durerile constante pot avea o cauză principală cum ar fi afecțiunile moștenite genetic sau o afecțiune medicală cronica cum ar fi diabetul sau artrita.

În cazul în care durerea persistă timp de câteva zile, nu o ignorați - consultați medicul sau farmacistul cât mai curând posibil.