Breadcrumbs

Confruntarea cu prima febră a copilului tău

Deși febra este frecventă la copiii mici, prima febră a bebelușului poate fi alarmantă pentru părinți. Pentru a asigura o recuperare rapidă, este esențial să cunoașteți semnele care indică febra și ce puteți face pentru a veni în ajutor.  

CE ESTE FEBRA?

Febra reprezinta în general orice temperatură care depășește 37.5°C, temperatura normală a corpului, și este deseori primul semn al luptei copilului cu o infecție. Creșterea temperaturii ajută sistemul imunitar al copilului să elimine infecția, îngreunând supraviețuirea virusurilor și bacteriilor. Temperatura copiilor poate crește de asemenea în timpul erupției dentare sau după vaccinare. Cea mai bună tactică este supravegherea atentă. 

7 2 2 Thermometer

Care sunt semnele tipice care indică febra?

Puteți identifica, în general, febra copilului prin atingerea frunții sau măsurând temperatura cu un termometru. Cu toate acestea, temperatura nu este singurul semn care trebuie urmărit. În cazul în care copilul are febră, acesta ar putea de asemenea:

  • Să fie iritat
  • Să pară încălzit și transpirat
  • Să aibă frisoane incontrolabile
  • Să nu se simtă bine
  • Să vomite brusc

La unii copii, o creștere bruscă a temperaturii poate cauza de asemenea o criză, cunoscută sub denumirea de convulsie febrilă, manifestată prin frisoane și convulsii. Convulsiile febrile pot constitui o experiență înspăimântătoare. Totuși, acestea sunt de scurtă durată și este puțin probabil să fie dăunătoare. Trebuie să consultați medicul după terminarea convulsiei.

REDUCEREA FEBREI

În mod normal confortul va deveni o prioritate atunci când copilul are febră și este important să evitați deshidratarea. Pe parcursul zilei și pe perioadele de neliniște din timpul nopții, administrați copilului cantități mici de lichide cum ar fi apa, sucul de fructe diluat. Ați putea de asemenea să încercați administrarea unui antiinflamator eliberat fără prescripție medicală conceput special pentru copii. Nurofen pentru copii conține ibuprofen care calmează rapid durerea și contribuie la reducerea febrei, iar efectul este de durată.