RĂSPUNS REFERITOR LA HOTĂRÂREA JUDECĂTOREASCĂ NEGATIVĂ CU PRIVIRE LA ANALGEZICELE NUROFEN COMERCIALIZATE ÎN AUSTRALIA

Bucuresti, 14.12.2015.  Nurofen ia la cunoștință decizia Curții Federale a Australiei cu privire la ambalajul analgezicelor Nurofen.

Această situație se referă doar la Australia și nu este valabilă pentru alte țări sau regiuni, inclusiv România, așadar toate medicamentele Nurofen vor continua să fie disponibile în Romania, neexistând schimbări ale ambalajului.

În unele țări precum Australia, în care medicamentele fără prescripție medicală (OTC) pot fi cumpărate din magazine ce comercializează bunuri de larg consum, fără a avea sfatul farmacistului, ambalajele specifice unui anumit tip de durere ajută pacienții, permițându-le alegerea neasistată a medicamentelor și auto-medicația efectuată intr-un mod responsabil.

În orice caz, în Romania, toate medicamentele OTC, inclusiv toate medicamentele Nurofen, pot fi vândute doar în farmacii, sub supravegherea unui farmacist.

Medicamentele impactate reprezintă 5% din gama Nurofen din Australia, iar ambalajele agreate cu Agenția Australiană vor fi înlocuite cu ambalaje corespunzătoare în cel mai scurt timp. Majoritatea medicamentelor Nurofen nu sunt afectate și continuă să fie disponibile spre vânzare în Australia.

Nurofen Australia continuă să coopereze cu autoritățile de reglementare din Australia pentru a se asigura că ambalajele Nurofen sunt în deplină concordanță cu toate normele și directivele.

Toate medicamentele OTC autorizate pentru vânzare în Romania sunt aprobate de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și reprezintă subiectul unor controale riguroase, farmaceutice și clinice, înainte de a li se aproba autorizația de punere pe piață.

Nurofen este angajat în respectarea utilizării corecte a medicamentelor și promovează și protejează sănătatea consumatorilor. Ca parte a acestui angajament, Nurofen lucrează îndeaproape cu toate autoritățile de reglementare pentru îndeplinirea standardelor înalte și respectarea directivelor.

De asemenea, Nurofen este implicat în asigurarea educației și pregătirii farmaciștilor și a profesioniștilor din domeniul sănătății, dar și în oferirea informațiilor potrivite pacienților, pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine și să gestioneze mai eficient durerea.