NUROFEN PENTRU COPII SUSPENSIE ORALĂ, 3 LUNI+

Descrierea Produsului

Nurofen pentru copii suspensie orală, de încredere în calmarea durerii şi febrei începând de la 3 luni.

Nurofen pentru copii suspensie orală, 3 luni+ se administrează pentru calmarea febrei şi durerii la copii şi bebeluşi cu vârste începând de la 3 luni. Nurofen pentru copii suspensie orală, 3 luni+ este utilizat în ameliorarea simptomatică a febrei, inclusiv a febrei post-imunizare, a durerilor de intensitate moderată, cum sunt durerea în gât, durerea asociată erupţiilor dentare, dureri dentare, otalgie, cefalee şi durere asociată luxaţiilor.

Suspensia orală cu aromă de portocale sau căpşuni nu conţine zahăr şi coloranţi, iar produsul este însoţit de o seringă gradată, uşor de manipulat, ce facilitează administrarea medicamentului.

ADECVAT PENTRU:
FEBRĂ, DURERE DE GÂT, DURERE ASOCIATĂ ERUPȚIEI DENTARE
• DURERE DE CAP
• DURERE DE DINȚI
• DURERE DE URECHI
• INFLAMAȚII

Disponibil atât în varianta de 100 ml cât și de 200 ml.

COMPOZIȚIE
Conține 100 mg ibuprofen la o doză de 5 ml I Conține clorură de sodiu și zaharină sodică I Fără zahăr I Fără coloranți I Fără benzoați

GHID DE DOZAJ
Vârsta*:

3‒6 luni (greutate medie 6‒8kg), doză: 2,5‒3,5ml

6‒12 luni (greutate medie 8‒10kg), doză: 3,50‒4,0ml

1-3 ani (greutate medie 10‒14kg), doză: 4,0‒6,0ml

4-6 ani (greutatea medie 14-18kg), doză: 6,0-7,5ml

* Repetați administrarea dozei la intervale de 6 - 8 ore în funcție de necesități. Nu depășiți doza recomandată. Nu administrați medicamentul bebelușilor sub vârsta de 3 luni.


DOZA MAXIMĂ PENTRU 24 DE ORE
Maximum 3 doze într-un interval de 24 de ore

ÎNAINTE DE UTILIZARE
Consultați medicul în cazul în care:

Copilul suferă de astm.
Copilul ia și alte medicamente care conțin ibuprofen, acid acetilsalicilic (aspirină) sau alte medicamente antiinflamatore sau ia orice alte medicamente în mod regulat.
Copilul suferă de deshidratare cauzată de diaree și/sau vomă.


A NU SE ADMINISTRA
La bebeluși sub vârsta de 3 luni.
La copii care suferă de ulcer stomacal sau de alte afecțiuni gastrice.
La copii care suferă de afecțiuni hepatice, renale sau cardiace.
La copii care au o reacție alergică la ibuprofen, acid acetilsalicilic (aspirină) sau alte medicamente antiinflamatore. În cazul în care copilul are o reacție alergică, întrerupeți administrarea și consultați imediat medicul.
Consultați medicul sau farmacistul înainte de utilizarea medicamentului în cazul în care copilul suferă de deshidratare cauzată de diaree și/sau vomă.
În primele 6 luni de sarcină, cu excepția recomandării medicului. Nu utilizați deloc în ultimele 3 luni de sarcină.
În cantități care depășesc doza recomandată. Utilizarea în exces poate fi dăunătoare.
Pentru mai mult de 72 de ore. Consultați medicul dacă simptomele copilului persistă pentru mai mult de 72 de ore.
Dacă sigiliul capacului nu este intact la prima deschidere a sticlei.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Nurofen pentru copii 100 mg/5 ml suspensie orală pe scurt:
Citiți întotdeauna prospectul (păstrați cutia pentru utilizările viitoare)
Nu depășiți niciodată doza recomandată
Utilizați numai conform cu instrucțiunile
Utilizarea incorectă poate fi dăunătoare
Dacă simptomele persistă, consultați medicul
Nu administrați medicamentul bebelușilor sub vârsta de 3 luni
Î: Cum mă pot asigura de faptul că îi administrez copilului doza corectă de Nurofen pentru copii suspensie orală 3 luni+?
La administrarea Nurofen pentru copii, recomandăm întotdeauna să calculați doza de ibuprofen pentru copilul dumneavoastră. Puteți utiliza calculatorul de dozaj sau să citiți infomațiile de dozare de pe ambalaj.

Agitați flaconul de Nurofen pentru copii suspensie orală 3 luni+ și utilizați seringa de dozare furnizată.

Întoarceți sticla cu gura în jos în timp ce mențineți seringa în poziția corectă.
Trageți cu grijă în jos pistonul, trăgând lichidul în seringă.
Întoarceți sticla în poziție verticală și rotiți ușor seringa pentru a o îndepărta. Pentru a administra copilului medicamentul, apăsați încet pistonul pentru eliberarea ușoară a lichidului.
În cazul în care aveți îndoieli cu privire la doza corectă pentru copilul dumneavoastră, cereți sfatul medicului sau al farmacistului.

Î: Cum trebuie întreținut dispozitivul de dozare Nurofen pentru copii 100 mg/5 ml suspensie orală 3 luni+?
După administrarea Nurofen pentru copii 100 mg/5 ml suspensie orală 3 luni+ copilului dumneavoastră, este important să separați părțile componente ale seringii, să le spălați cu apă caldă (fără fierbere) și să le lăsați la uscat. Asigurați-vă de asemenea că ați închis sticla de Nurofen pentru copii (verificați mecanismul cu protecție pentru copii prin strângerea capacului până când se aude un clic la încercarea de a-l deschide).

Î: Care este cel mai bun mod de a lua Nurofen pentru copii 100 mg/5 ml suspensie orală?
Atunci când copilul nu se simte bine, trebuie să vă asigurați că acesta consumă multe lichide. Nurofen pentru copii poate fi administrat cu apă sau cu suc de fructe, după preferințe. Rețineți faptul că Nurofen pentru copii este conceput numai pentru utilizare pe termen scurt. Dacă simptomele copilului persistă pentru mai mult de 72 de ore, consultați medicul.

Î: Nurofen pentru copii 100 mg/5 ml suspensie orală cauzează probleme gastrice?
La majoritatea copiilor, administrarea de Nurofen pentru copii conform instrucțiunilor de pe ambalaj nu va cauza probleme gastrice. Însă în cazul în care copilul dumneavoastră suferă de o afecțiune la stomac, vă recomandăm să consultați medicul înainte de a-i administra Nurofen pentru copii.

Atunci când este administrat în doza zilnică maximă, Nurofen pentru copii 100 mg/5 ml suspensie orală conține 4.5g de maltitol care poate avea efect laxativ sau poate cauza diaree.

Î: Pot să administrez copilului Nurofen pentru copii suspensie orală 3 luni+ dacă ia și alte medicamente?
Este important să știți că anumite medicamente pot interacționa cu ibuprofenul (ingredientul activ din Nurofen pentru copii), și pot afecta modul de acțiune al acestuia sau pot genera efecte secundare. Așadar, în cazul în care copilul dumneavoastră ia și alte medicamente, este bine să consultați medicul înainte de a-i administra Nurofen pentru copii.