Nurofen 200 mg Emplastru Medicamentos

Nurofen 200 mg Emplastru Medicamentos este indicat în tratamentul simptomatic de scurtă durată al întinderilor musculare și luxațiilor, apărute în urma traumatismelor ușoare localizate în apropierea articulațiilor membrelor superioare sau inferioare.

Descrierea Produsului

Nurofen Emplastru medicamentos, flexibil și adaptabil, eliberează ibuprofen la nivel local, în mod continuu, timp de peste 24 de ore de la aplicare. Nurofen emplastru medicamentos se aplică direct pe piele pentru a calma durerile musculare apărute în urma traumatismelor ușoare și asigură un transfer continuu de ibuprofen prin piele, direct la locul durerii și inflamației.

Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare emplastru medicamentos conţine 200 mg de ibuprofen. Celelalte componente sunt: stratul adeziv (macrogol 400, macrogol 20000, levomentol, copolimer stiren-izopren-stiren, poliizobutilen, rosinhidrogenat de glicerolester, parafină lichidă), stratul suport adeziv (folie de polietilentereftalat-PET) și film detașabil (polietilentereftalat cu start de silicon-PET).

Nu administrați acest medicament copiilor sau adolescenților sub 16 ani. Destinat aplicării cutanate, pe pielea intactă. Se recomandă spălarea și uscarea cu grijă a zonei ce urmează a fi tratată înaintea aplicării emplastrului. Emplastrul poate fi aplicat în orice moment din zi sau din noapte, dar trebuie îndepărtat și înlocuit cu un nou emplastru, la aceeași oră, în următoarea zi.
Nu tăiați emplastrul, el trebuie aplicat întreg.
Nu aplicați pe pielea cu leziuni sau afectată.
Nu acoperiți cu alți plasturi sau haine/pansamente care nu lasă pielea „să respire”.
Nu udați emplastrul.

Nu utilizaţi Nurofen dacă:

•dacă sunteţi alergic la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
•dacă aţi prezentat vreodată reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, respirație șuierătoare, mâncărime, secreţii nazale, erupţii pe piele, umflare, după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie
•dacă sunteţi în ultimele trei luni de sarcină.
•Nu utilizați Nurofen pe pielea cu leziuni (cum ar fi zgârieturi, tăieturi, arsuri), pielea infectată, pielea afectată de dermatită exudativă sau eczemă, pe ochi, pe buze sau pe mucoase.